Wniosek o naturalizacji i dziecko Zapisy na brytyjskie obywatelstwo

Wymagane dokumenty

Poniżej zamieszczamy lista z dokumenty wymagany do wniosku o Brytyjskie obywatelstwo & Rejestracja dziećmi.

Należy zauważyć, że Home Office będzie akceptować tylko oryginał dokumenty. Jeśli nie jest dostępny oryginalny, kopiowana dokumenty muszą być opatrzone poświadczoną kopię oryginału. Gdzie dokument nie jest w języku angielskim lub walijskim, oryginał musi towarzyszyć pełni uwierzytelnionym tłumaczeniem przez profesjonalnego tłumacza. Tłumaczenie musi zawierać szczegóły dotyczące poświadczenia tłumacza i potwierdzeniu, że jest to dokładne tłumaczenie z oryginału dokument. Należy również być datowane i zawierać oryginalny podpis tłumacza.

Należy pamiętać, że dokumenty wymienione są dokładnie wyjaśnione, czy są one obowiązkowe czy opcjonalne. Należy zebrać jak najwięcej dokumenty jak to możliwe, używać go jako lista kontrolna w celu zapewnienia wszystkim dokumenty w miarę możliwości zostały wysłane jak najszybciej. Gdzie jesteś w stanie dostarczyć oryginał dokumenty, proszę wyjaśnić powody, dodając swój komentarz.
The dokumenty będziemy wymagać od Ciebie o obywatelstwo brytyjskie, są następujące:

Dowody tożsamości Wnioskodawcy
dokumentyUwagiRodzaj
1. Poprzedni i bieżący UK Visa (s)Obowiązkowy
2. Aktualny paszportObowiązkowy
3. Poprzednia PaszportyObowiązkowy
4. Karta biometryczny (s)Jeśli posiadaszObowiązkowy
5. Najnowsze zdjęcia paszportowe (x2 każdy)(Fot Guidance)Obowiązkowy
6. Dokument główna Biuro PodróżyJeśli posiadaszObowiązkowy
7. Home Office Prawo kartyJeśli posiadaszObowiązkowy
8. Metrykę urodzeniaOpcjonalny
9. Twój Driving LicenceJeśli posiadaszOpcjonalny
10. Akt małżeństwa (jeśli są małżeństwem na brytyjskim obywatelem lub dokonywania wspólny wniosek)Jeśli posiadaszObowiązkowy
11. Listy o pracę (na swojej ostatniej pracy)Obowiązkowy
12. Aktualne paski wypłat pensji lub P60Obowiązkowy
14. Świadczeń emerytalnych / komunikatObowiązkowy
15. HMRC Self Assessment, jeśli jesteś samozatrudnionyJeśli SamozatrudnionyObowiązkowy
Dokumenty dla dzieci
dokumenty Uwagi Rodzaj
1. Poprzedni i bieżący UK Visa (s)Obowiązkowy
2. Aktualny paszportObowiązkowy
3. Poprzednia PaszportyObowiązkowy
4. Karta biometryczny (s)Jeśli posiadaszObowiązkowy
5. Najnowsze zdjęcia paszportowe (x2 każdy)(Fot Guidance)Obowiązkowy
6. Dokument główna Biuro PodróżyJeśli posiadaszObowiązkowy
7. Home Office Prawo kartyJeśli posiadaszObowiązkowy
8. Akt urodzeniaObowiązkowy
9. Małżeństwo rodziców certyfikatuObowiązkowy
Języka angielskiego i wiedzy o życiu w Wielkiej Brytanii (dla kandydatów w wieku 18 i ponad only)
Test Rodzaj
1. Oryginalny Życie w Wielkiej Brytanii Przełęcz certyfikatuObowiązkowy
2. Potwierdzenie języka angielskiego na poziomie B1 CEFR lub wyższym lub równoważnymObowiązkowy
Referencje
1. Odniesienie Charakter od osoby, która znasz osobiście przez minimum 3 roku, który ma pozycję zawodową; i
2. Odniesienie Charakter od osoby, który nie jest członkiem rodziny i kogo znam osobiście przez minimum 3 lat i jest obywatelem brytyjskim i albo profesjonalną osobę lub w wieku powyżej 25
Inne dokumenty
1. Zakończono Travel daty kalkulacyjny (w załączeniu)Obowiązkowy
2. Home Office LettersOpcjonalny
3. Historia brytyjskiego Imigracyjnego (Point of Entry aktualna data) - Bullet PointsObowiązkowy
4. Zastosowanie Deklaracja Strony – Prosimy o wydrukowanie i podpisanie przez każdego wnioskodawcęObowiązkowy

Wszystko dokumenty powinna być wysłana lub zeskanowane i wysłane do nas, aby upewnić się, że spełniają one wymagania.

Jeśli Piszesz dokumenty, należy je przesyłać na adres: IAM (imigracja i emigracja), Suite 8, 225 Marsh Wall, Canary Wharf, London Docklands E14 9FW. Proszę przesłać to jako zarejestrowanego lub specjalnej dostawy dla celów śledzenia. Nie jest wymagane, aby poinformować nas. Możesz śledzić paczkę z Royal Mail (ścieżki i śladowego) http: // Track2.royalmail.com.
Daj nam znać, jeśli nie może zapewnić wszystko wymienione w tym brytyjskiego obywatelstwa lub rejestracji Dziecko wykresie i możemy dyskutować alternatywę dokumenty można dostarczyć. Raz otrzymaliśmy dokumenty, będziemy informować za pośrednictwem poczty elektronicznej i zaktualizować swoją aplikację w naszych rejestrach.


UK Imigracja

Biznes Ludzie & amp; Inwestorzy
Sole Przedstawiciele
Poziom 1 PL Wszystko
Poziom 1 Ogólne UK Visa
Poziom 1 UK (ogólne) Ocena
Poziom 1 Pl Przedsiębiorca Visa
Poziom 1 Absolwent Przedsiębiorca Visa UK
Studia w Wielkiej Brytanii
Poziom 4 (Ogólne) UK Student Wizy
Poziom 4 (Dziecko) UK Visa Student
Student Visitor Visa UK
Inne aplikacje imigracyjne
Przodków i Wspólnoty
Aplikacje EOG
Długi Rezydencja
Nieokreślony Leave (ILR)
Brytyjskie obywatelstwo
Inne Visa Kraje
Australia
Kanada
Portugalia
Stany Zjednoczone

Pozwoleń na pracę
Poziom 2 Ogólne UK Visa
Poziom 2 UK Immigration Aplikacja Migrantów
Pracownicy zatrudnieni na czas określony
Poziom 5 PL Program Mobilności Młodzieży
Wizyty w Wielkiej Brytanii
Ogólne Visitor Visa
Visitor Visa biznes
Rodzina Visitor Visa
Dziecko Visitor Visa
Ślub Visitor Visa
Rodzina Imigracja
Małżonkowie i partnerzy
Dzieci na utrzymaniu
Rozszerzone Członkowie rodziny

Kariera
Firm i instytucji
Przedsiębiorcy
Licencje sponsorskie
Dostawcy Edukacja
Przedsiębiorcy
Globalny Mobilność
Partnerzy profesjonalne