Prawo stałego pobytu (ILR) lub rozliczenia

Zezwolenia na pobyt na czas nieokreślony (ILR), Stałego pobytu (PR) oraz Rozliczenie są jednym i tym samym. Zapewnia, że ​​nie ma więcej ograniczeń na pobyt w Wielkiej Brytanii. Ta kategoria statusu imigracyjnego w Wielkiej Brytanii będzie można opuścić i wrócić do Wielkiej Brytanii, tyle razy, ile chcesz, i angażować się w każdego rodzaju pracy lub działalności gospodarczej. Nie będziesz już mieć żadnych ograniczeń imigracyjnych.

Wcześniej, jeśli miał biometryczne karta pobytu, nie będziesz już mieć potrzebę go jako pieczęć lub winieta pokazano ILR zamiast tego będą umieszczane w aktualnym paszportem. To bardzo się zmieniła.

Kiedy byliście w kategorii prawo stałego pobytu dla 1 rok, można następnie zastosować do brytyjskiego obywatelstwa.

Zasady rozliczenia w Wielkiej Brytanii zmieniła się na 6 Kwietnia 2011 i 2014 aby zawierało:

próg karalnościMusisz teraz być wolna od wszelkich niewydanych wyroków za ILR
Wymóg dochodowyPoziom 1 (Ogólne), Poziom 2 (Ogólne), Poziom 2 (ICT) i pracę wnioskodawcy muszą spełniać ich wymagania dochodowe według aktualnego pobytu ILR
Wymóg języka angielskiegoJeśli jesteś; Kondygnacja 1, Poziom 2 lub ich prekursora migrujący, trzeba teraz przejść do życia w teście brytyjskiego, a nie ESOL z toku obywatelstwo
przyspieszona droga do rozliczeniaWczesne droga do rozliczenia; tak szybko, jak dwa lata, jeśli Tier 1 (Inwestor) lub Tier 1 (Przedsiębiorca) migrujący, który spełnia kryteria wzmocnionej. Zobacz poniżej inne migrantów

Większość kandydaci do rozliczenia musi wykazać, że mają znajomość języka i życia w Wielkiej Brytanii.

Jeśli mieszkał legalnie w Wielkiej Brytanii przez pewien okres czasu, poniżej, może być w stanie ubiegać się o pozwolenie na stałe osiedlenie się w Wielkiej Brytanii (prawo stałego pobytu).

Aktualny UK status imigracyjny:

Czas rozliczenia:
Wjeździe do Wielkiej Brytanii jako partnera lub dziecka obywatela brytyjskiego lub osoby, która osiedliła się w Wielkiej BrytaniiNatychmiast lub 2 5 lat
Żonaty lub konkubenta osoby krajowej lub brytyjskim osiadł w Wielkiej Brytanii2 5 lat
Poziom 1 Inwestor w ramach rozszerzonych kryteriów2 lub 3 lat
Poziom 1 Przedsiębiorca w ramach rozszerzonych kryteriów3 lat
Rozwód po ślubie z obywatelem EOG3 lat
Poziom 1 Ogólne, Pozwolenie na pracę, HSMP, Poziom 1 Inwestor, Inwestorzy, Poziom 1 Przedsiębiorca, Artyści, kompozytorzy, Pisarze, Poziom 1 Przedsiębiorca, Poziom 1 Wyjątkowy talent,5 lat
UK przodków5 lat
Poziom 2 Ogólne, kondygnacja 2 minister religii, kondygnacja 2 sportowiec, kondygnacja 2 przeniesienie wewnątrz firmy, Jedynymi przedstawicielami, Osoba biznesowych,5 lat
Emeryt niezależnych środków5 lat
Małżeństwo z obywatelem EOG, Krajowe i rodziny członków EOG5 lat
Kombinacja z legalnego pobytu imigracji w Wielkiej Brytanii10 lat
Kombinacja z prawem i niezgodne z prawem pobytu w Wielkiej Brytanii imigracji14 lat

Jeśli nie spełniają powyższych terminów przez prawo stałego pobytu, musielibyśmy przedłużyć wizę imigracyjną aktualną najpierw w Wielkiej Brytanii. Możemy przedstawić ten wniosek, do 28 dni przed tymi terminami dla Ciebie za pośrednictwem samej usługi Fast Track Day lub pocztą.

Rozliczenia mogą zostać utracone w pewnych okolicznościach i radzimy nie być poza granicami Wielkiej Brytanii przez okres dłuższy niż dwa lata, w czasie, ponieważ istnieje ryzyko, że prawo stałego pobytu może zostać cofnięte.

Zastosowanie do rozrachunku w Wielkiej Brytanii

Również, jeśli chcesz wiedzieć o brytyjskie obywatelstwo, kliknij tutaj to find the requirements and the advantages of becoming a British citizen.

Nasz ekspert UK Immigration Lawyers może pomóc albo za pomocą naszego Kontrola aplikacji i wyślij usługi lub pełne Przygotowanie aplikacji i prezentacji.

Zezwolenia na pobyt na czas nieokreślony Sprawdzanie Obsługa aplikacji:

UK Imigracja

Biznes Ludzie & amp; Inwestorzy
Sole Przedstawiciele
Poziom 1 PL Wszystko
Poziom 1 Ogólne UK Visa
Poziom 1 UK (ogólne) Ocena
Poziom 1 Pl Przedsiębiorca Visa
Poziom 1 Absolwent Przedsiębiorca Visa UK
Studia w Wielkiej Brytanii
Poziom 4 (Ogólne) UK Student Wizy
Poziom 4 (Dziecko) UK Visa Student
Student Visitor Visa UK
Inne aplikacje imigracyjne
Przodków i Wspólnoty
Aplikacje EOG
Długi Rezydencja
Nieokreślony Leave (ILR)
Brytyjskie obywatelstwo
Inne Visa Kraje
Australia
Kanada
Portugalia
Stany Zjednoczone

Pozwoleń na pracę
Poziom 2 Ogólne UK Visa
Poziom 2 UK Immigration Aplikacja Migrantów
Pracownicy zatrudnieni na czas określony
Poziom 5 PL Program Mobilności Młodzieży
Wizyty w Wielkiej Brytanii
Ogólne Visitor Visa
Visitor Visa biznes
Rodzina Visitor Visa
Dziecko Visitor Visa
Ślub Visitor Visa
Rodzina Imigracja
Małżonkowie i partnerzy
Dzieci na utrzymaniu
Rozszerzone Członkowie rodziny

Kariera
Firm i instytucji
Przedsiębiorcy
Licencje sponsorskie
Dostawcy Edukacja
Przedsiębiorcy
Globalny Mobilność
Partnerzy profesjonalne