Wizy Schengen Portugalia

Możesz myśleć, że jest zbyt wcześnie, aby zacząć myśleć o wakacjach, lub planujesz swój następny wypad wielu już podjęte w tym roku dla przyjemności lub do Portugalii, ale nie zapomnij, aby dostać się do swoich Portugalia Wizy Schengen w czasie.

Rejestracja 1995, Portugalia wprowadza się do systemu UE Państwo członkowskie układu z Schengen i stał się członkiem strefy Schengen po ratyfikacji porozumienia w 1991. Na portugalskiej realizacji porozumienia z Schengen, travellers that want to visit Portugal and other Schengen Countries can visit with Schengen visas for Portugal without any problems to wiele celów w 26 strefa kraj członkowski.

Nasza najlepsza rada dla obu opcji jest Portugalia Wiza Schengen dla Turystyczny lub Biznesu. Wniosek należy złożyć na jeden z tych różnych rodzajów wiz, a my pomożemy Ci to zrobić.

What you need to know about applying for a Portugal Schengen Visa

Those who plan on travelling to multiple numbers of Schengen countries will

find it is best to make their application at the consulate of the country in which they plan to spend the longest amount of time.

Alternatywnie, można zrobić wniosku wizowego do kraju pierwszego wpisu, jeśli planujesz pobyt równych odstępach czasu w każdym kraju.

Portugalia Wiza Schengen

Ponieważ większość państw Schengen przyjęły te same zasady, można zauważyć, że czy robicie wniosku wizowego Schengen do jednego lub wielu krajach, the application form will be the same (save for differing languages and nuances).

Ze względu na te nieznaczne różnice, ważne jest to, że używany jest prawidłowy formularz wizowy Schengen dla aplikacji.

Za pomocą usługi IAM w Schengen wiz będziesz mieć pewność, aby mieć prawidłowy formularz wypełniony składania.

Ważne jest, aby pamiętać, że w ramach Wizy Schengen Portugalia reguły, people are not granted permission to work or

carry out any form of business activity.

What documents do you need to apply for a visa to Portugal?

Kiedy zaczniesz ubiegać się o wizy Schengen dla Portugalii, you’ll need to send general documents as well as specific additional documents according to the purpose of your travel; tourist or business or other activities.

  • Ogólne dokumenty dotyczące wiz Schengen dla Portugalii
    • Pobierz formularz zgłoszeniowy Visa. Można również wypełnić formularz wniosku wizowego Schengen Portugalia elektronicznie. Cel ten zostanie wysłany do Ciebie po uruchomieniu i zapłacić za stosowanie.
    • 2 zdjęcia must be attached; the photo should be of Format paszport, niedawno cała twarz.
    • Twój paszport i kopie poprzednia wizy - ważny przez co najmniej 3 miesiąc
    • Minimum 30,000 na potwierdzenie z ubezpieczenia podróżnego Schengen, Zasięg wewnątrz Portugalii i całej strefy Schengen. Możesz get Schengen travel insurance online.
    • Środki utrzymania - dowód posiadania wystarczających środków finansowych na okres pobytu w Portugalii.
    • Twój rezerwacja biletu powrotnego. Nie zaleca się do zakupu biletu przed uzyskaniem wizy Schengen Portugalia. Ale to jest haczyk 22 sytuacja Konsulat będzie chciał zobaczyć ten przed przyznaniem Ci wizy. Więc zawsze radzą, aby go mieć. można uzyskać online z zastrzeżeniami Opodo and competitive prices with Na plaży.
    • Trasa lotu zarezerwowane (dates and flight numbers specifying when you’ll entry and exit from Portugal)
    • List motywacyjny podając cel wizyty w Portugalii i trasy
    • Rezerwacja hoteli Rezerwacja (duration of the intended stay in Portugal)you can book one through All The Rooms, the largest accommodation search engine on the internet.
    • Dowód stanu cywilnego (marriage certificate, Świadectwo urodzenia dzieci, akt zgonu małżonka, ration card if applicable)

agueda, Portugalia - wizy Schengen

  • Dodatkowe dokumenty turystyczny
    • List zaproszeniowy od rodziny lub znajomych w Portugalii (add the address and phone number – if is applicable)
    • wyciąg bankowy (last 6 miesiące)
    • kopie paszportu
  • Additional documents Business
    • List zaproszeniowy od spółki portugalskiej that you’ll be visiting (their detailed address and the dates of your visit)
    • Zaświadczenie od pracodawcy (stating/allowing)
    • wyciąg bankowy biznes (last 6 miesiące)
    • Jeśli nie masz wcześniejszych wizyt handlowych między dwie firmy, trzeba pDach takich zdarzeń musi być zapewnione
    • Memorandum oraz art Stowarzyszenia in original certified copy (registered with joint stock companies) Licencja handlowa (first issued and present renewal), Proprietorship dokumenty / Partnership
    • Dotyczące wnioskodawcy wydatki podczas pobytu w strefy Schengen, pracodawca lub firma partnerska musi podać pokrycie wydatków na piśmie lub zaproszenia.
  • Dodatkowe dokumenty Nieletni
    • unabridged / pełny akt urodzenia dziecka pokazując obie nazwy biologicznych rodziców.
    • Pisemna zgoda (signed and dated) of mother and father mentioned on the child’s birth certificate
    • Copy of both parents’ passport’s bio-data page and signature page(s)
    • W przypadku rodziców małoletnich są rozwiedzeni or one of the parents are deceased, wtedy małoletni będzie potrzebował nakazu sądowego potwierdzającego jeden rodzic jest wyłączną opieką lub akt zgonu zmarłego rodzica.
    • W przypadku, gdy opiekun został mianowany przez rodziców, then the guardianship letter and the guardian’s passport’s bio-data page and signature page(s).
  • Transit Visas

Wiza tranzytowa pozwala na to, gdzie dana osoba robi stop-over w jednym z Wiza Schengen stany. Zazwyczaj jest to w granicach lotniska i jest przyznawana, jeżeli podróżny posiada bilet dalsza.

Wiza Schengen Portugalia

Obywatele Afganistanu, Bangladesz, Demokratyczna Republika Konga, Erytrea, Etiopia, Ghana, Iran, Irak, Nigeria, Pakistan, Somalia i Sri Lanka muszą ubiegać się o wizy tranzytowej portu lotniczego w celu uzyskania zezwolenia na dokonanie przejazd na lotnisko.

How can you apply for a Schengen visa to Portugal?

Krok 1:

Proszę kliknij Zastosuj do wizy Schengen dla Portugalii poniżej, i uważnie przeczytać wszystkie sekcje w tym dokumentów wymaganych i tworzenie Czas do 15 dni (but we usually get your applications within days of submission to the Consulate) before proceeding with your Portugal Schengen visa application.

Krok 2:

Raz tam, kliknij przycisk kontynuować do wniosku wizowego Schengen wypełnić formularz zgłoszeniowy w całości. Następnie zostanie wysłany formularz zgłoszeniowy do projektu zweryfikować w ciągu 3 godzin. Należy upewnić się, że jest zaznaczone, a wszystkie dane są prawidłowe przed wizytą ze swoim koordynatorem Portugalia Schengen Visa. Można potwierdzić, odpowiadając na e-mail z projektem formularza zgłoszeniowego.

Krok 3:

Obowiązkowy – Proszę umówić się na koordynatora wizowego dla złożyć wniosek wizowy. należy złożyć wniosek wizowy nie więcej niż 90 dni przed datą podróży.

Będziesz przesłała wykaz wymaganych dokumentów (similar to that above and tailored to your own circumstances). Prześlij nam miękkie kopie w celu sprawdzenia dokumentów. Zgłoszeń premii, wyślij nam swoje oryginały zbyt.

do premii booking applicants (those that want to shortcut the process of applying), wtedy trzeba też mieć swoje oryginalne dokumenty wysłane do nas.

Krok 4:

Upewnij się, że wydrukować Powołanie Letter i zabrać ją ze sobą, gdy uczestniczy wizy Application Center wraz z dokumentami jesteś proszony zabrać ze sobą. W przypadku wnioskodawców premii, członkiem naszego zespołu będzie z wami w obecności.

Proszę przeprowadzić oryginały i kopie wszystkich dokumentów. WSZYSTKO wnioskodawcy, które są podróże MUSI zgłosić się osobiście.

Krok 5:

Po przybyciu do ośrodka wizowego, trzeba będzie pokazać swoje powołanie list z potwierdzeniem w recepcji. Zostaniesz skierowany do strefy oczekiwania, a wezwany do złożenia licznika gdy nadejdzie Twoja kolej.

W tym momencie, Twoje dokumenty aplikacyjne i wspierające będzie sprawdzane ponownie (so make sure you have all the documents that we asked of you), your biometric information is taken (where applicable), a fotografia i paszport sprawdzane pod kątem ważności.

Wreszcie, będzie opłata konsulat i VAC Opłaty i wydał pokwitowanie opłat i usług za zapłaconą jako potwierdzenie transakcji. Ten niezależny od naszych opłat.

Wnioskodawcy wymagające szczególnej pomocy fizycznej są o poinformowanie nas o tak możemy dokonać uzgodnień przed wizytą VAC.

To get your Portugal Schengen Visas, click through to start your application and have your visa granted in record time:
Ubiegać się o wizy Schengen dla Portugalii

Happy travels!

powiązane posty

Brak komentarzy.

Zostaw odpowiedź

Wyrażam zgodę na imigracji i migracji i jest to grupa przedsiębiorstw zbiorowego moje dane.
Ten komentarz zbiera dane osobowe, tak możemy przeprowadzić prace w Twoim imieniu. Sprawdź nasze Polityka prywatności z pełną historię o tym, jak chronić i zarządzać przedstawionych danych!


UK Imigracja

Biznes Ludzie & amp; Inwestorzy
Sole Przedstawiciele
Poziom 1 PL Wszystko
Poziom 1 Ogólne UK Visa
Poziom 1 UK (ogólne) Ocena
Poziom 1 Pl Przedsiębiorca Visa
Poziom 1 Absolwent Przedsiębiorca Visa UK
Studia w Wielkiej Brytanii
Poziom 4 (Ogólne) UK Student Wizy
Poziom 4 (Dziecko) UK Visa Student
Student Visitor Visa UK
Inne aplikacje imigracyjne
Przodków i Wspólnoty
Aplikacje EOG
Długi Rezydencja
Nieokreślony Leave (ILR)
Brytyjskie obywatelstwo
Inne Visa Kraje
Australia
Kanada
Portugalia
Stany Zjednoczone

Pozwoleń na pracę
Poziom 2 Ogólne UK Visa
Poziom 2 UK Immigration Aplikacja Migrantów
Pracownicy zatrudnieni na czas określony
Poziom 5 PL Program Mobilności Młodzieży
Wizyty w Wielkiej Brytanii
Ogólne Visitor Visa
Visitor Visa biznes
Rodzina Visitor Visa
Dziecko Visitor Visa
Ślub Visitor Visa
Rodzina Imigracja
Małżonkowie i partnerzy
Dzieci na utrzymaniu
Rozszerzone Członkowie rodziny

Kariera
Firm i instytucji
Przedsiębiorcy
Licencje sponsorskie
Dostawcy Edukacja
Przedsiębiorcy
Globalny Mobilność
Partnerzy profesjonalne