Dlaczego warto ubiegać się o wizę pobytową po Brexit

Głosowanie Brexit nie dotyczy tylko tych, którzy rozważają przybywających do Wielkiej Brytanii w przyszłości, ale także tych, którzy już tu mieszkają. Głosowanie dokonał wielu imigrantów kwestionować ich status w Wielkiej Brytanii. W ten sposób, większość z nich chcą teraz get a residence visa after Brexit.

But is it a good idea? Read on to find out more about the benefits and eligibility criteria.

Should You Apply for a Residence Visa after Brexit?

Prawda jest taka, że ​​przyszłość jest dość niepewne dla wielu imigrantów mieszkających w Wielkiej Brytanii już teraz. Spekulacje, że obywatele UE będą musiały opuścić Wielką Brytanię po Brexit tylko uczynić sytuację bardziej niepokojące.

Dotychczas, nastąpiła żadna zmiana dotycząca prawa obywateli UE do pobytu w Wielkiej Brytanii, so there’s no reason to believe EU citizens will be asked to leave – przynajmniej nie w krótkim terminie.

wiza pobytowa po brexit

Jednak, nie ma możliwości dowiedzenia się, co zmieni się w wyniku przyszłych negocjacji pomiędzy Wielką Brytanią a Unią Europejską.

Jeśli jesteś obywatelem UE i chcą osiedlić się w Wielkiej Brytanii, a solution to avoid potential future problems is to ubiegać się o kartę stałego pobytu.

Here are some of the benefits of getting a residence visa after Brexit:

  • Będzie on udowodnić, że mają prawo do życia w Wielkiej Brytanii na stałe
  • Nie będziesz już mieć żadnych ograniczeń imigracyjnych
  • Będziesz mógł odejść i wrócić do Wielkiej Brytanii, tyle razy, ile chcesz
  • You will be able to engage in any type of employment or business

Dwanaście miesięcy po tym, jak stosowane, można również stosować, aby uzyskać brytyjski paszport.

How Can You Apply for a Permanent Residence Card?

You can request a permanent residence card only if you’ve mieszkał w Wielkiej Brytanii przez okres pięciu lat lub dłużej jako wykwalifikowanej osoby.

Również, Trzeba mieć wydane nie więcej niż sześć miesięcy poza krajem, w sumie w ciągu roku.

Można uzyskać stałe miejsce zamieszkania przed upływem pięciu lat under two circumstances:

  • Ty żyło z telefonem EOG krajowy członek rodziny, który pracował na własny rachunek lub w Wielkiej Brytanii, bezpośrednio przed ich śmierci.
  • Twój EOG krajowy członek rodziny pracuje na własny rachunek lub w Wielkiej Brytanii, ale został zatrzymany pracy z powodu przejścia na emeryturę lub trwałej niezdolności.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat innych wymogów trzeba spełnić, nie krępuj się zaplanować pełne konsultacje tak szybko, jak to możliwe.

Oficjalny separacja Dzień Nie może się zdarzyć co najmniej do początku 2019. Oznacza to, że wszyscy ci, którzy zostali w Wielkiej Brytanii od 2013 Może mieć prawdziwą szansę na zdobycie stałego prawo do życia w Wielkiej Brytanii.

Bottom Line

Istnieje jeszcze kilka lat, aby przejść aż zostanie sfinalizowana podział UK-UE. Nawet jeśli, Obywatele EOG muszą zdawać sobie sprawę z faktu, że będą one prawdopodobnie zostać poproszony o udowodnienie ich status w Wielkiej Brytanii w pewnym momencie lub innego.

zamieszkania wizy po Brexit

Nasza rada jest taka, aby poradzić sobie z tym problemem tak szybko, jak to tylko możliwe, jak nie ma wiedząc, jakie zmiany będą w ciągu najbliższych kilku lat.

Biorąc pod uwagę, że jest wiele niepewności teraz, zabezpieczenia swój status w polityce przypadków zmian jest inteligentna decyzja.

Jeśli masz jakieś pytania o uzyskanie wizy pobytowej po Brexit, zawsze można Skontaktuj się z nami.

Będziemy zaoferować wszystkie informacje potrzebne, aby osiągnąć najlepszy możliwy wynik.

powiązane posty

Brak komentarzy.

Zostaw odpowiedź

Wyrażam zgodę na imigracji i migracji i jest to grupa przedsiębiorstw zbiorowego moje dane.
Ten komentarz zbiera dane osobowe, tak możemy przeprowadzić prace w Twoim imieniu. Sprawdź nasze Polityka prywatności z pełną historię o tym, jak chronić i zarządzać przedstawionych danych!


UK Imigracja

Biznes Ludzie & amp; Inwestorzy
Sole Przedstawiciele
Poziom 1 PL Wszystko
Poziom 1 Ogólne UK Visa
Poziom 1 UK (ogólne) Ocena
Poziom 1 Pl Przedsiębiorca Visa
Poziom 1 Absolwent Przedsiębiorca Visa UK
Studia w Wielkiej Brytanii
Poziom 4 (Ogólne) UK Student Wizy
Poziom 4 (Dziecko) UK Visa Student
Student Visitor Visa UK
Inne aplikacje imigracyjne
Przodków i Wspólnoty
Aplikacje EOG
Długi Rezydencja
Nieokreślony Leave (ILR)
Brytyjskie obywatelstwo
Inne Visa Kraje
Australia
Kanada
Portugalia
Stany Zjednoczone

Pozwoleń na pracę
Poziom 2 Ogólne UK Visa
Poziom 2 UK Immigration Aplikacja Migrantów
Pracownicy zatrudnieni na czas określony
Poziom 5 PL Program Mobilności Młodzieży
Wizyty w Wielkiej Brytanii
Ogólne Visitor Visa
Visitor Visa biznes
Rodzina Visitor Visa
Dziecko Visitor Visa
Ślub Visitor Visa
Rodzina Imigracja
Małżonkowie i partnerzy
Dzieci na utrzymaniu
Rozszerzone Członkowie rodziny

Kariera
Firm i instytucji
Przedsiębiorcy
Licencje sponsorskie
Dostawcy Edukacja
Przedsiębiorcy
Globalny Mobilność
Partnerzy profesjonalne