Dania Wizy

Wizy do Danii z IAM

Dania jest jednym z najbardziej aktywnych członków Unii Europejskiej, próbując pozyskać wykwalifikowanych pracowników z całego świata. polityka imigracyjna Danii jest podobna do specjalisty programu imigracyjnego Zjednoczonego Królestwa. Oparty system punktów (PBS) o nazwie duński Zieloną Kartę, aby lepiej przyciągnąć wykwalifikowanych pracowników spoza UE.

Dania Zielona Karta

Duński Zielona Karta jest jednym z najbardziej poszukiwanych dokumentów imigracyjnych na świecie. To uprawnia jej posiadacza do życia i pracy w Danii, gdzie istnieje wiele możliwości dla ciężko pracujących imigrantów. Nasz zespół ekspertów sprawi, że argumenty za Duński imigracji tak szybkie i łatwe.

Zielona Karta jest duński opracowana została na systemie punktów oparty na

Punkty w Greencard programu podane są na podstawie obiektywnych kryteriów stosowanych do oceny, czy kandydaci są zazwyczaj dostosowane do ubiegania się o wysoko wykwalifikowanych miejsc pracy w Danii. Uzyskanie zezwolenia na pobyt w ramach programu nie jest Greencard taka sama na znalezienie pracy. Jest całkowicie na własną odpowiedzialność, aby znaleźć pracę w Danii, dzięki czemu można utrzymać się.

Obecnie, Zapotrzebowanie na pracowników zagranicznych jest zwykle ograniczona. Jednak, niektóre sektory zażądać wysoko wykwalifikowanych specjalistów zagranicznych. Należy pamiętać, że dobra znajomość języka duńskiego jest często warunkiem sukcesu w duńskim rynku pracy.

Przed złożeniem wniosku o wydanie zezwolenia na pobyt w ramach programu należy Greencard ocenić swoje możliwości pracy. Istnieje wiele portali internetowych, bazy i banki CV, które mogą być użyteczne w procesie poszukiwania pracy w Danii.

Punkty dla poziomu wykształcenia

Możesz dostać tylko punkty dla duńskiego poziomu wykształcenia, które swoją edukację równa.

Powodem jest to, że poziom stopni naukowych mogą się różnić od kraju, nawet jeśli mają ten sam tytuł. Przykładowo, na stopień magistra z innego kraju może nie być na tym samym poziomie jak (candidatus) tytuł mistrza duńskiego.

Duńska Agencja Rynku Pracy i rekrutacji zdecyduje, czy konieczne jest, aby mieć swój poziom wykształcenia oceniane przez Duńską Agencję Szkolnictwa Wyższego, organ, który ocenia zagranicznych kwalifikacji.

Duńska Agencja Szkolnictwa Wyższego opracowała bazę danych przeznaczoną do oceny zagraniczne kwalifikacji oraz ich współmierność z duńskiego odpowiednika.

Aby otrzymać żadnych punktów dla poziomu wykształcenia, musisz, co najmniej, mają odpowiednik stopnia licencjata duńskie. Będziesz mieć tylko punkty do najwyższego poziomu edukacji, i tylko dla zakończonych programów edukacyjnych. Punkty podane są w następujący sposób:

  • Licencjat / Absolwent edukacji średniej długości: 30 punktów
  • Licencjat następnie stopniu jednorocznych magisterskiej: 50 punktów
  • Magister: 60 punktów
  • Doktorat: 80 punktów

Będziesz mieć 30 Punkty bonusowe jeśli edukacja kwalifikuje cię do pracy w polu, gdzie Dania przeżywa obecnie niedobór wykwalifikowanych specjalistów. W celu uzyskania punktów bonusowych, Twoja edukacja musi być bezpośrednio związany z nazwą stanowiska w wykazie pozytywnym. Ponadto, należy spełnić wymagania dotyczące nazwy stanowiska w kwestii, na przykład. dyplom Wykształcenie lub Duński zezwolenia.

Otrzymasz dodatkowe punkty, jeśli absolwent uniwersytetu, który jest uznawany na całym świecie z wysokiego poziomu akademickiego według najnowszych Tes-QS Światowy Ranking. Punkty podane są w następujący sposób:

  • Top 400: 10 punktów
  • Top 200: 15 punktów
  • Top 100: 20 punktów

Możesz mieć maksymalnie 130 Punkty dla Twojego poziomu wykształcenia.

Umiejętności językowe

Aby otrzymać punkty za umiejętności językowych, musi udokumentować, że zdały egzaminu z języka rozpoznanego w każdym duńskim, Szwedzki, Norweski, Angielski lub niemiecki. Testy językowe, które są weryfikowalne tylko i które zdałeś mniej niż dwa lata przed czasem starasz będą rozpatrywane. Nie otrzymuje żadnych punktów za to, że native speaker, to jest, ponieważ dany język jest twój Mothertongue. Musisz dostarczyć dokumentację dla przeszedł test językowy.

W odniesieniu do duński, Szwedzki i norweski, należy minęło język duński test, Poziom 1, 2 lub 3 (Dania testu 1, 2 lub 3) Lub test Studia w języku duńskim jako drugi język (Studieprøven) lub równowartości szwedzkiego lub norweskiego:

  • Duński test 1 (Lub szwedzki / norweski odpowiednik): 5 punktów
  • Duński test 2 (Lub szwedzki / norweski odpowiednik): 10 punktów
  • Duński test 3 (Lub szwedzki / norweski odpowiednik): 20 punktów
  • Studieprøven (lub równoważny szwedzki / norweski): 40 punktów

W odniesieniu do angielskiego lub niemieckiego, Twój musi mieć zdany angielski lub niemiecki odpowiednik egzaminu z języka duńskiego Testu Języka, Poziom 3 (Dania testu 3) Lub test Studia w języku duńskim jako drugi język (Studieprøven):

  • Angielski / niemiecki odpowiednik test udowodnić, że Dansk 3: 20 punktów
  • Angielski / niemiecki testy równoważne Studieprøven: 40 punktów

Możesz otrzymać tylko punkty za jednego z języków skandynawskich oraz angielskim lub niemieckim. Więc, można otrzymać punkty dla obu szwedzkim i angielskim, lub obu duńskich i niemieckich, ale nie dla obu duńskich i norweskich, lub w języku angielskim i niemieckim.

Możesz mieć maksymalnie 40 Punkty dla Twoich umiejętności językowych.

Zobacz indykatywny wykaz zatwierdzonych egzaminów językowych z ich odpowiednim poziomie duńskiej

Będziesz mieć tylko punkty dla zatwierdzonych egzaminów. Inne egzaminy nie kwalifikują się do punktów.

Punkty za Adaptacyjność

Możesz otrzymać punkty dla swojej edukacyjnej lub pracy związanej przyłączenia do UE / EOG (w tym Dania) lub Szwajcarii, tak jak to widział, aby zwiększyć swoją zdolność do szybkiego dostosowania się do duńskiego rynku pracy. Punkty są podane zarówno dla edukacji lub pracy. Punkty podane są w następujący sposób:

  • Ukończenie co najmniej jeden rok studiów na wyższym programu edukacyjnego w kraju UE / EOG lub Szwajcarii: 5 punktów
  • Ukończenie co najmniej trzech lat’ Badanie na wyższym programu edukacyjnego w kraju UE / EOG lub Szwajcarii: 10 punktów

Lub

  • Co najmniej jeden pełny rok (12 kolejnych miesięcy) legalny i pracy w kraju UE / EOG lub Szwajcarii: 5 punktów
  • Co najmniej dwóch kolejnych lat legalnego pobytu i pracy w kraju UE / EOG lub Szwajcarii: 10 punktów

Będziesz mieć 5 punkty za umiejętności językowych duński (zdany egzamin z języka duńskiego test, Poziom 2 (Dania testu 2) lub wyżej).

Możesz mieć maksymalnie 15 Punkty dla adaptacji.

Czas trwania

Możesz być udzielone zezwolenie na pobyt pierwszym razem pod Greencard programu na okres do dwóch lat. Przed końcem tego okresu, można ubiegać się o przedłużenie do trzech lat.

O Wymagania finansowe

Jest to również wymóg, że jesteś zatrudniony w Danii. Jeśli członek rodziny towarzyszących współmałżonka / partnera, musi udokumentować, że masz umowę o pracę z okresu co najmniej jednego roku z pensją równą świadczeń socjalnych dla pojedynczych nie-dostawców w wieku powyżej 30. Musisz mieć co najmniej jedną pensję miesięczną na podstawie tej umowy o pracę.

Miesięczna wysokość świadczeń socjalnych dla pojedynczych nie-dostawców w wieku powyżej 30 Lód USD 10,849 (2015 poziom).

Jeśli towarzyszących członków rodziny są małżonek / partner i dziecko w wieku poniżej 18, musi udokumentować, że masz umowę o pracę z okresu co najmniej jednego roku z pensją równą świadczeń socjalnych dla pojedynczych dostawców w wieku powyżej 30. Musisz mieć co najmniej jedną pensję miesięczną na podstawie tej umowy o pracę.

Miesięczna wysokość świadczeń socjalnych dla pojedynczych dostawców w wieku powyżej 30 Lód USD 14,416 (2015 poziom).

Jeżeli pozwolenie na pobyt, należy wykupić pełne ubezpieczenie zdrowotne obejmujące Ciebie i żadnych towarzyszących członków rodziny, dopóki nie są objęte powszechnym ubezpieczeniem zdrowotnym duńskiego.

Jeżeli pozwolenie na pobyt, jest to również wymóg, że w pierwszym roku zarobiłeś minimum DKK 50,000 w Danii. Duńska Agencja Rynku Pracy i rekrutacji automatycznie sprawdzić rejestr dochodów duński aby sprawdzić, czy spełniają ten wymóg. Jeśli nie, Twój dokument pobytowy może zostać odwołane.

Ponadto, Warunkiem jest to, że nie otrzymują żadnych świadczeń dla bezrobotnych dla nowych absolwentów lub jakiejkolwiek pomocy publicznej na warunkach ustawy o aktywnej polityce społecznej (lov om aktiv socialpolitik) podczas pobytu w Danii.

Nie można udzielić nowego pozwolenia na pobyt w ramach programu, jeżeli Greencard, w ciągu ostatnich pięciu lat, można mieszkać w Danii na pozwolenie na pobyt pod Greencard programu.


UK Imigracja

Biznes Ludzie & amp; Inwestorzy
Sole Przedstawiciele
Poziom 1 PL Wszystko
Poziom 1 Ogólne UK Visa
Poziom 1 UK (ogólne) Ocena
Poziom 1 Pl Przedsiębiorca Visa
Poziom 1 Absolwent Przedsiębiorca Visa UK
Studia w Wielkiej Brytanii
Poziom 4 (Ogólne) UK Student Wizy
Poziom 4 (Dziecko) UK Visa Student
Student Visitor Visa UK
Inne aplikacje imigracyjne
Przodków i Wspólnoty
Aplikacje EOG
Długi Rezydencja
Nieokreślony Leave (ILR)
Brytyjskie obywatelstwo
Inne Visa Kraje
Australia
Kanada
Portugalia
Stany Zjednoczone

Pozwoleń na pracę
Poziom 2 Ogólne UK Visa
Poziom 2 UK Immigration Aplikacja Migrantów
Pracownicy zatrudnieni na czas określony
Poziom 5 PL Program Mobilności Młodzieży
Wizyty w Wielkiej Brytanii
Ogólne Visitor Visa
Visitor Visa biznes
Rodzina Visitor Visa
Dziecko Visitor Visa
Ślub Visitor Visa
Rodzina Imigracja
Małżonkowie i partnerzy
Dzieci na utrzymaniu
Rozszerzone Członkowie rodziny

Kariera
Firm i instytucji
Przedsiębiorcy
Licencje sponsorskie
Dostawcy Edukacja
Przedsiębiorcy
Globalny Mobilność
Partnerzy profesjonalne