9 Wspólne Powody Visa Aplikacje Pierwsze Odrzucone

Ubieganie się o wizę nigdy nie było łatwe– to denerwujący, nikt nie wie, czego się spodziewać podczas procesu aplikacji i, jeśli nie spełniają wymogów, będą odrzucane wizy.

Jest wiele powodów Dlatego wnioski wizowe się odrzucony Zanim jednak wniknąć głębiej powodów wizy dostać odrzucone, zacznijmy od podstaw.

Co to jest wiza turystyczna i co jest potrzebne do wizy?

Wiza jest zaświadczenie wydane lub znaczek oznaczony przez ambasadę lub wysokiej komisji kraju w paszporcie podróżnego lub w podróży dokument wskazuje, że wnioskodawca uzyskał pozwolenie na wyjazd do danego kraju przez określony czas, tak jak zaznaczono na wizy.

będzie odmówił podróżujący bez ważnej wizy być wjeździe do kraju. I, jeśli dana osoba wchodzi do kraju przez nielegalnych środków, a później odkrył, może on zostać ukarany i deportowany. W najgorszym scenariuszu, że jednostka może otrzymać zakaz wjazdu do życia tego kraju.

Jednak, podróżnych, którzy spełniają wymagania procesu ubiegania się o wizę będą wydawane wizy. Niestety, wnioski wizowe się zaprzeczyć, z wielu powodów.


Jednym z głównych powodów, dlaczego wizy dostać odrzucone może być ze względu na stan swojego paszportu. Czy to twój pierwszy raz przy użyciu paszport do podróży poza granicami swojego kraju? Twoja odpowiedź na to pytanie determinuje w dużej mierze czy wiza zostaje zatwierdzony.

Ktoś z paszportem, który został znaczek oznakowane przez władze imigracyjne innego kraju oznacza, że ​​wnioskodawca w wielu różnych krajach lub nabyli zgodę wizowego z innych krajów, wskazując, że te kraje mają do nich zaufanie.

Aby zwiększyć swoje szanse na uzyskanie wizy stemplowane, Nie rób wniosek wizowy do krajów cieszących odrzucenia wniosków wizowych z nieużywanym paszportu i uniknąć nakładania się o wizę na pierwszy krajach surowych wymogów wizowych. Stoisz mało lub nie ma szans na uzyskanie zgody.

Tak, co jest odmowa wizy? Oznacza to, że jeśli dostanie paszportu stempel oznakowane „wiza odmówił”, to kompromituje paszport dla przyszłych wniosków wizowych. Państwo odmawia swój wniosek wizowy i, Nie tylko to, ale także stracić swoją opłatę za wniosek wizowy, która nie jest zwrócona.

Powody, dla których Wizy Pierwsze Odrzucone i jak ich uniknąć

 Dlatego wnioski wizowe się odrzucony
Czy jesteś zaniepokojony swoje szanse na uzyskanie wizy zatwierdzony? Czy zastanawiasz się o Powody, dla których wiza może być odrzucone? Dobrze, nie jesteś sam.

Proces wizowy może być przytłaczająca, nawet dla doświadczonych turystów. Większość podróżnych z wysoką skutecznością, jeśli chodzi o wizę nadal się denerwuję.

Prawda jest taka, że ​​nie ma jednej z głównych powodów, dlaczego odmawia się wnioski wizowe. Zatwierdzenie lub odmowa aplikacji opiera się na wielu różnych czynników,. służb imigracyjnych rozważyć całą masę rzeczy, przed podjęciem decyzji, czy zatwierdzić lub nie.

Jednym z powodów, dla polityki wizowej jest ochrona interesu narodowego kraju.

Wiele osób podróżuje do kraju na czas wizyty i kończy się pobyt dłuższy niż zamierzano. Dla innych, stają się nielegalni imigranci.

Żaden kraj nie jest przeciwko jakimkolwiek cudzoziemca mieszkającego i pracującego tam, ale wymagają one podróżnym zrobić legalnie, z pełną słuchaczowi.

Jednym z głównych powodów, dlaczego wizy dostać odrzucony jest od strachu wnioskodawcy przebywających dłużej niż zamierzano. Więc jeśli planujesz wizytę tymczasowej, trzeba przekonać ambasadą lub wysokiej prowizji, że nie masz powodu do przekroczenia dozwolonego. Szczerość jest kluczem.

Najmniejsze błędy mogą być dużym utrudnieniem.

Oto kilka powodów, dla których wniosek wizowy zostanie odrzucona:

  1. Zapewnienie nieślubnym Dokumenty

Dlatego wnioski wizowe się odrzucony
Każdy zagraniczny gość musi podać szczegółowe informacje wymagane przez urząd konsularny kraju. Problem pojawia się, gdy wnioskodawca nie może spełnić wymóg. W takim przypadku, starają się grać inteligentny poprzez dostarczenie dokumentów nieślubnych.

Bez względu na to, ile chcesz podróżować poza brzegiem swoim kraju, nie należy przedłożyć dokumentów sfałszowanych z aplikacją. Niektóre z kuźni dokumenty podróżujący zawierać wyciągi bankowe, zapłacić zrazy, oraz zaświadczenie o zatrudnieniu.

Nawet jeśli masz okazję, nie rób tego. W większości przypadków, Te aplikacje nie ciągnąć za. Zamiast, kończy się w kosza.

Dokumenty kowane są odzwierciedleniem twojej osobowości. To pokazuje, że jesteś gotów zrobić wszystko, aby wprowadzić swój kraj. Funkcjonariusze odpowiedzialni będą przekonani, że nie są powyżej robi nielegalnych rzeczy, jeśli ostatecznie uzyskali dostęp do ich kraju.

Należy pamiętać, że ambasady zweryfikować te dokumenty. Na przykład, Niektóre ambasady będą badać dalej, aby potwierdzić ważność wyciągu bankowego, podczas gdy inni będą iść tak daleko, jak skontaktować się z miejscem pracy, aby potwierdzić szczegóły znajdą Państwo w zaświadczenie o zatrudnieniu.

Jeśli nie można spełnić specyficzne wymagania, nie zapewniają podrobionych dokumentów. Zamiast, znaleźć alternatywne rozwiązanie.

Jeśli nie masz zaświadczenie z banku, gwarant może się przydać w tym przypadku. Jednak, Twój gwarant musi być bliskim członkiem rodziny. Niektóre ambasady pozwalają na to. W tym przypadku, Twój gwarant dostarczy wszystkie wymagane dokumenty. Należy jednak pamiętać, że nie wszystkie ambasady zaakceptuje to. Inni będą żądać dla wyciągów bankowych, czy podróż jest sponsorowana.

Aby zwiększyć swoje szanse na uzyskanie paszportu stempel oznakowane „wiza zatwierdzony”, zapewnienie prawdziwej komplet dokumentów. Jeśli nie można odnaleźć prawdziwą drogę wokół niego, to najlepiej pozostawić proces teraz. Można to zrobić tak szybko, jak masz komplet dokumentów.

Jednak, zapewnienie pełnej informacji nie oznacza, że ​​aplikacja będzie uzyskać zezwolenie. Będą one właściwie zbadane za jakiekolwiek błędy przed jego zatwierdzenie.

  1. Ubieganie się o niewłaściwym Visa

W zależności od typu wizy starasz się, Wymagania te mogą różnić. Ważne jest, aby ubiegać się o odpowiedni rodzaj wizowych.

Jeśli podróżujesz dla przyjemności, wiza turystyczna jest najlepszym rozwiązaniem. Planujesz podróż służbową? Ubiegać się o wizy biznesowej. Jeśli jesteś w podróży służbowej, nie ubiegać się o wizę turystyczną i odwrotnie.

ważniejsze, nie próbować ubiegać się o wizę poza swój sposób. Nadmiernie ambitny może skutkować odmową wniosku wizowego. Większość ambasad będzie porównanie kont bankowych, na jak długo masz zamiar pobytu. Jeśli nie masz możliwości finansowe na pobyt 90-dniowy, ubiegać się 60 dzień lub mniejszym zamiast. Twój rachunek bankowy określa, jak długo można pozostać w kraju.

podróżujący po raz pierwszy zwykle nie dostać wniosek o dłuższych pobytów zatwierdzony. Ubieganie się o pogodzie w szczególności jako pierwszej wizyty wywołuje podejrzenia. Jakie są Twoje powody pobytu tak długo? Czy jesteś prężny finansowo za taką podróż? Co o swojej pracy w swoim kraju? Twoja szansa na uzyskanie aplikacja zatwierdzony jest ograniczona.

  1. Cel podróży

Dlatego wnioski wizowe się odrzucony
Jaki jest Twój cel podróży? Jest to częste pytanie zadawane w trakcie wywiadu. Bardziej, to w każdej postaci aplikacji, więc nie można go uniknąć.

Czy podróżują dla przyjemności? Czy podróżujesz na spotkaniu biznesowym, konferencja lub wydarzenie? Chcesz spotkać się z klientem? Będzie odwiedzenie bliskich?

Twoja motywacja do zwiedzania kraju muszą być jasne i uzasadnione.

Szczerość jest kluczem tutaj jako urząd konsularny poprosi o dowód. Jeśli podróżujesz dla przyjemności, zostaniesz poproszony o podanie planowanej trasy. Inni będą wnioski szczegółów na temat miejsca zakwaterowania, bilety lotnicze, i rezerwacja wycieczek. Jeśli znajdą coś zacieniony w trasę, aplikacja może skończyć w kosza.

Dla tych krewnych odwiedzających, urząd konsularny poprosi Cię o list z zaproszeniem obok innych dokumentów. Inne ambasady będą żądać dowodu relacji.

Jeśli odwiedzając członek najbliższej rodziny, Twój akt urodzenia może być twoim zbawieniem. Jeśli odwiedzasz kogoś nie ma powiązań rodzinnych z, proces ten może dostać trudniejsze. Obraz razem lub rozmowa wideo daje rade w tym zakresie. Jeśli masz prawdziwy powód wizyty, czy to dla rodziny gromadzenia, lub ślub, jasno określać go i pokazać dowód, że impreza odbędzie się jak wesela czy urodziny zaproszenie, itp.

  1. Niewystarczające wyjaśnienie okoliczności planowanego pobytu

Zauważ, że większość ambasad mieć obawy, że może chcesz pozostać dłużej niż planowano. Dlatego trzeba zapewnić wystarczający dowód, że pokazuje, masz wszelkie powody, aby wrócić do swojego kraju jeszcze przed wygaśnięciem wizy. To jest czasami jako „dowód zakorzenienia”.

To „dowód zakorzenienia” wskazuje, że mają silne więzi z własnym krajem i masz plany powrotu. Więc co jest korzeniem zakorzenienia pociąga za sobą?

  • Twój Opis pracy, miesięcznie wyliczenie, i dzierżawy to tylko niektóre z rzeczy, ambasada będzie wyglądać na. Jeśli masz dobre wyniki z firmą i być lojalnym, wieloletni pracownik organizacji, Następnie aplikacja ma szansę na uzyskanie zatwierdzony. Jest to jeden z powodów, dlaczego wnioskodawców do uwzględnienia tych szczegółów w ich zaświadczenie o zatrudnieniu. Również, wielu wnioskodawców, którzy są bezrobotni bądź mieć zapis przejście od jednego zadania do drugiego są najwyższej na liście, jeśli chodzi o liczby odrzuconych wniosków wizowych. Wynika to z faktu, że konsul będzie podejrzewać, że jesteś w podróży dla celów zatrudnienia, stąd nie masz zamiaru powrotu.
  • Jeśli jesteś właściciel firmy, niezależnie od wielkości, to dobry znak. Można dostarczyć kopie dokumentów rejestracyjnych firmie. W niektórych przypadkach, możesz zostać poproszony, aby dołączyć sprawozdania finansowe obok dokumentów.
  • Czy masz własność osobista, dużo czy samochód? W takim razie, można przesłać kopię tytuł lub czynem sprzedaży
  1. Nie można udowodnić, status zatrudnienia

Pomimo faktu, że masz stałe wyciąg bankowy, jeśli nie można udowodnić swój status zatrudnienia, następnie zostanie odrzucony wniosek wizowy. Jeśli jesteś właścicielem małej firmy, dostarczyć kopie dokumentów rejestracyjnych firmie.

Nie ambasada zajmie na słowo bez pokazywania solidny dowód, że masz pracę zarobkową, lub uruchomić i zarządzać własną działalność. Jeśli istnieją dokumenty poza twoim zasięgiem, szukanie alternatyw.

  1. Wątpliwych dokumentów finansowych

Dlatego wnioski wizowe się odrzucony
Innym powodem, dla którego wiza jest najprawdopodobniej odrzucone z powodu wątpliwych dokumentów finansowych. Jako wnioskodawcy, musisz udowodnić, że masz wystarczające środki finansowe, aby wspierać swoją podróż. Obejmie to swoje dochody i wyciągów bankowych.

Więc pytanie jest, Jaka jest minimalna kwota, trzeba mieć na koncie bankowym? Dobrze, to zmienia się i zależy od kraju, który planujesz odwiedzić.

Ile masz na koncie bankowym powinny zaspokoić pobytu. Nie starać się o wizy 60-dniowej, jeśli nie ma wystarczających środków, które pokryje koszty lotu, hotele i codzienne potrzeby podróży na taki okres.

Najnowszy trend jest teraz, że niektórzy kandydaci i nielegalne rekrutację próbują znaleźć drogę wokół systemu poprzez złożenie więcej niż wymaganą kwotę na swoim koncie w aplikacji.

Jeśli te kandydaci ostatecznie uzyskać sukces, natychmiast wycofać fundusze. Z tego powodu, Większość ambasad żądać wyciągu bankowym w ciągu ostatnich sześciu miesięcy. Powinien wykazywać stały dopływ gotówki. Jeśli Twoje konto nie wynika inaczej, jak osadzanie dużej ilości na raz, To zły znak.

  1. Uważany jesteś Wróg publiczny

Jeżeli urzędnik wiza podejrzewa swoje powody dla odwiedzających ten kraj nie jest prawdziwa, a może zostałeś zaangażowany w niektórych oszukańczych działań w przeszłości, które mogłyby podnieść czerwoną flagę. Pamiętaj, że twoje odciski palców są pobierane w trakcie procesu aplikacyjnego, więc mają dostęp do plików i rejestrów. O historii przestępczości wolna jest plus.

  1. Brak pewności siebie podczas rozmowy kwalifikacyjnej

Podczas procesu aplikacji, większość ambasad będzie wnioskodawców, aby odwiedzić swoją siedzibę fizycznie na rozmowę. Powodem wywiadu jest wspieranie dalszego swoje powody dla odwiedzających ich kraj.

Trzeba być w pełni przygotowany. Nie wykazują oznak niepokoju lub nerwowość podczas rozmowy. Pomyśl o tym jak o rozmowie kwalifikacyjnej i odpowiedzi na każde pytanie pewnie. ważniejsze, ubierać elegancko. Pozwoli to zwiększyć poziom zaufania.

  1. Słaby Historia Travel

Dlatego wnioski wizowe się odrzucony
Jest tylko niewielka różnica między ubieganiu się o pracę i ubiegania się o wizę. Podobnie jak podań o pracę, gdzie trzeba złożyć CV szczegółowo swoje doświadczenia zawodowe i dlaczego masz kwalifikacje do pracy, Twoje znaczków i wizy w paszporcie jest odpowiednikiem CV dla wniosków wizowych.

Dobra historia podróży daje przewagę. Jest to wskazówka, że ​​urzędnik wizowy może ci zaufać. Mając paszport stemplowane nie jest gwarancją, że wiza zostanie zatwierdzony. Również, poprzednio nieużywane paszport niekoniecznie oznacza podanie zostanie odrzucone, a także, chociaż dobra historia podróży będzie prawdopodobnie zwiększyć swoje szanse, dlatego wielu ekspertów podróży polecam podróżowanie do krajów bezwizowym budować dobrą historię turystyczna. Jeśli masz reputację łamanie ograniczeń wizowych, ambasad może trudno zaufać.

Jak odwołać Visa Odmowa

Istnieje wiele powodów, dla odmowy wydania wizy. Jedną rzeczą jest wiedzieć, że jeśli wiza zostanie odrzucona, Opłata za zgłoszenie jest bezzwrotna. Jeśli wniosek o wizę na pobyt lub wprowadzić kraj odmawia, wnioskodawca otrzyma powiadomienie, podając przyczyny odmowy.

na szczęście, Wnioskodawcy mają prawo do odwołania się odmów wizowych poprzez dostarczenie dodatkowych informacji i dokumentów, które jasno pokazują ich kwalifikowania się o wizę.

Wnioskodawcy mogą zgłosić sprzeciw wobec decyzji dla odmowy wydania wizy w formie pisemnej. W celu odwołania, masz okres 2 miesięcy od powiadomienia o decyzji negatywnej.

Przed napisaniem do nas, przeczytać o przyczynach odmowy ponownie. Tą drogą, można wnieść sprzeciw odpowiednio.

Istnieje wiele czynników, które określają, czy sprzeciw będzie udany, czy nie. Obejmują one:

  • Czy wnioskodawca udał się do kraju przed i jak długo przebywali. Gdyby overstayed, oni mają zgodę, aby to zrobić?
  • Jeżeli wnioskodawca jest prawnie małżeństwem i jeśli mają dzieci.
  • Prognozy zatrudnienia wnioskodawcy - są zatrudnieni lub bezrobotny? Jeśli są oni zatrudnieni, ile oni zarabiają rocznie?

Jeśli sprzeciw jest udany, wiza zostanie zatwierdzony. Potem, zostaniesz poproszony zgłosić fizycznie w ambasadzie w wyznaczonym terminie do osobistego przeglądu. Niektóre dokumenty należy zabrać ze sobą to:

  • Ważny dokument podróży
  • Ubezpieczenie podróżne
  • Kopię listu sprzeciwu, oraz inne informacje wymagane przez ambasadę

Decyzję w sprawie odwołania mogą być przedmiotem kontroli sądowej. Więc jeśli wiza została odrzucona niedawno, złożyć odwołanie jak najszybciej. Jeśli chcesz otrzymać wizę poprzez odwołanie, które pasuje do danej sytuacji, uzyskać pomoc od specjalistów.

Jeśli jesteś w potrzebie niezawodny, bardzo sprawna obsługa, IAM (Immigration and Migration) jest zdecydowanie firmą, która może Ci towarzyszyć podczas całego procesu. Mamy zawierać Wysoko wykwalifikowany i zaangażowany zespół, całkowicie zaangażowana w dostarczanie Usługa wiza na najwyższym poziomie dla osób fizycznych i osób ubiegających handlowych. IAM może pomóc zabezpieczyć niezbędną dokumentację w celu ułatwienia podróży do miejsca docelowego podróży wyboru. Klienci otrzymują zapłatę i uwagę na to zasługują. Zarezerwuj konsultacji na spotkanie z nami znać swoje możliwości.

Zarezerwuj konsultacji

Brak komentarzy.

Zostaw odpowiedź

Wyrażam zgodę na imigracji i migracji i jest to grupa przedsiębiorstw zbiorowego moje dane.
Ten komentarz zbiera dane osobowe, tak możemy przeprowadzić prace w Twoim imieniu. Sprawdź nasze Polityka prywatności z pełną historię o tym, jak chronić i zarządzać przedstawionych danych!


UK Imigracja

Biznes Ludzie & amp; Inwestorzy
Sole Przedstawiciele
Poziom 1 PL Wszystko
Poziom 1 Ogólne UK Visa
Poziom 1 UK (ogólne) Ocena
Poziom 1 Pl Przedsiębiorca Visa
Poziom 1 Absolwent Przedsiębiorca Visa UK
Studia w Wielkiej Brytanii
Poziom 4 (Ogólne) UK Student Wizy
Poziom 4 (Dziecko) UK Visa Student
Student Visitor Visa UK
Inne aplikacje imigracyjne
Przodków i Wspólnoty
Aplikacje EOG
Długi Rezydencja
Nieokreślony Leave (ILR)
Brytyjskie obywatelstwo
Inne Visa Kraje
Australia
Kanada
Portugalia
Stany Zjednoczone

Pozwoleń na pracę
Poziom 2 Ogólne UK Visa
Poziom 2 UK Immigration Aplikacja Migrantów
Pracownicy zatrudnieni na czas określony
Poziom 5 PL Program Mobilności Młodzieży
Wizyty w Wielkiej Brytanii
Ogólne Visitor Visa
Visitor Visa biznes
Rodzina Visitor Visa
Dziecko Visitor Visa
Ślub Visitor Visa
Rodzina Imigracja
Małżonkowie i partnerzy
Dzieci na utrzymaniu
Rozszerzone Członkowie rodziny

Kariera
Firm i instytucji
Przedsiębiorcy
Licencje sponsorskie
Dostawcy Edukacja
Przedsiębiorcy
Globalny Mobilność
Partnerzy profesjonalne